Kireçlenme, kemiklerin ucunda makam alan kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye başlangıçlayabilir. Bu hesap vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıihtiyarr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan şu denli görülür. Ayrıca ağır engel haiz olmak gibi zorlu fiziki hareketlerde kâin insanlarda, elan şu denli rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve başlangıçinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Dolgunca bereketli sutaş tüketin. Ab, eklemlere takviye katkısızlar. Bu yüzden her devir en az 8 bardak sutaş dâhilmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, katık gibi ali kalsiyumlu besinler de, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Zerzevat ve semere tüketin. Kemik katkısızlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin şu denli çalımı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik katkısızlığını saklamak dâhilin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından paralıca olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çkamer dâhilin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye başüstüneğu dâhilin, kemiklere takviye olur. Ayrıca kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şhizmetkinliğe de bol hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan boşlukştırmalara için semere ve zerzevat bakımından paralıca beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin hatırlı bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.